MENÜ
×
Türkiye'nin en memnun müşterilerine sahip Sigorta Şirketi!
Hemen Teklif Al
Sigorta Teklifi Hattı 0850 346 34 44 0212 489 45 45
Teklif Formu
Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?


Zorunlu trafik sigortası aracı ilk alındığı andan itibaren trafiğe çıkmadan trafik acenteleri ve sigorta şirketlerine online yada reel olarak yaptırılması zorunlu bir sigorta türüdür. Trafik sigortası zorunlu olduğundan sigorta yapılmadan arac trafiğe kesinlikle çıkamaz.

Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?


Trafik sigorta sorgulama sigortasirketi.com.tr adresimiz üzerinden araç plakası TC kimlik ve ruhsat bilgileri ile yapılabilmektedir. Günü dolmuş sigorta tarihleri veya gecikmiş trafik sigorta poliçeleriniz sigortasirketi.com.tr adresimiz üzerinden yapılmaktadır.

Teklifleri Karşılaştırın


Size Özel Trafik Sigortası Tekliflerini Karşılaştırın. 30'dan fazla tarafik şirketinin sigorta tekliflerini aynı gün karşılaştırarak en uygun teklifi sigoortasirketi.com.tr adresimizden hemen öğrenin.

Trafik Sigortası Kapsamı ve Teminatları Nelerdir?


Trafik sigortası teminatı yapılan sigorta şirketine göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 86.000 TL'ye kadar karşı tarafa verilen hasarlar zorunlu trafik sigortası sayesinde karşılanmaktadır.

Trafik Sigortasında Kaza Başına Maddi Hasar Nedir?


Trafik sigortasında kaza başına maddi hasar teminatı, gerçekleşen kazada karşı tarafa verilen maddi zararları teminat altına almaktadır. Kaza başına maddi hasar teminatı kapsamında limit 86.000 TL’dir.

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları

Araç Grubu Sağlık Gideri Sakatlanma ve Ölüm Maddi Zararlar
Otomobil/Taksi (İnsan Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlar) 2.150.000 TL 2.150.000 TL 86.000 TL
Kamyonet, Kamyon, Minibüs veya Çekici (Eşya Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlar, Römork ve İş Makineleri) 4.100.000 TL 4.100.000 TL 86.000 TL
Tarım Araçları ile Özel Amaçlı Araçlar 2.150.000 TL 2.150.000 TL 86.000 TL
Motosiklet ve Yük Motosikleti 1.290.000 TL 1.290.000 TL 86.000 TL
Minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk) 2.150.000 TL 2.150.000 TL 86.000 TL
Tablodaki trafik sigortası fiyatları, Temmuz 2021'de sigortasirketi.com.tr’den alınan tüm trafik sigortası fiyat tekliflerinin medyan (gerçek fiyatların tam ortasındaki tutarlar) değerleridir. Fiyatlar sigorta şirketlerine ve teminatlara göre değişiklik gösterebilir.
Hasarsız
Geçirilen Yıl
Hasarsızlık
İndirimi (%)
Kasko Hasarsızlık İndirimi Uygulaması
0 - Kasko poliçesini ilk kez yaptıran sigortalı için hasarsızlık indirimi uygulanmaz.
1 30% İlk yılını hasarsız geçiren sigortalı için ilk kasko yenilemesinde %30 hasarsızlık indirimi uygulanır.
2 40% İkinci yılını hasarsız geçiren sigortalı için ikinci yıl kasko yenilemesinde %40 hasarsızlık indirimi uygulanır.
3 50% Üçüncü yılını hasarsız geçiren sigortalı için üçüncü yıl kasko yenilemesinde %50 hasarsızlık indirimi uygulanır.
4 60% Dördüncü yılını hasarsız geçiren sigortalı için dördüncü yıl kasko yenilemesinde %60 hasarsızlık indirimi uygulanır.
5 65% Beşinci yılını hasarsız geçiren sigortalı için beşinci yıl kasko yenilemesinde %65 hasarsızlık indirimi uygulanır.
Kasko hasarsızlık indiriminin uygulanması için kasko her yıl yenilenmelidir. Bir kaza ya da hasar durumunda kasko kullanılıp poliçe bozulursa, araç sahibi bir alt kademedeki hasarsızlık indiriminden faydalanabilir.

Trafik Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aracın yıl, KM ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca sürücünün yaşı , İkamet ettiği il ve yaşa göre değişik etkenlerde sigorta ücretlerine doğrudan etki etmektedir.

Trafik sigortasının poliçe süresi 1 yıldır ve bu süre sonunda yenilenmelidir. Zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanın yaptırımları ve para cezası olduğu için poliçe yenileme zamanını geçirmemek önemlidir. Vade yenileme zamanını unutmamak için sigortasirketi.com.tr’ın poliçe ve vade hatırlatma formu size yardımcı olacaktır. Poliçe bitiş tarihinizi size hatırlatarak güvencesiz kalmamanızı sağlar.

Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen trafik sigortası limitleri dahilinde ödeme yapılır. Araç türüne ve hasarın meydana gelme şekline göre ödeme limitleri değişmektedir. Otomobil için trafik sigortasının kazada ödeme limitleri şöyledir;
● Maddi hasarlarda; araç başına 43.000 TL, kaza başına 86.000 TL
● Sağlık giderleri; kişi başına 430.000 TL, kaza başına 2.150.000 TL
● Sakatlanma ve ölüm; kişi başına 430.000 TL kaza başına 2.150.000 TL

Sigortalı arabanın hareket halinde olmadığı durumlarda, sebep olacağı zararlar karşılanmaz. Yani trafik sigortasının zarar masraflarını karşılaması için aracın trafiğe çıkmış ve seyir halinde olması gerekmektedir.

Zorunlu taşıt sigortası sadece karşı tarafın ve üçüncü şahısların maddi ve bedeni zararlarını karşılamak için kullanılabilir. Kazaya neden olan sigortalı araç sahibinin, kusurlu olması durumunda tazminat talepleri teminat kapsamında değildir, yani trafik sigortası kusurlu araç sahibinin tazminat istediği için ödeme yapmaz. Aynı zamanda eşi, çocukları ve birlikte yaşadığı kardeşlerinin zararları için de tazminat talepleri ödenmez.

Trafik sigortası kapsam dışı hallerden bir diğeri ise kaza sırasında sigortalı araçta zarar gören kişilerin eşyaları ile ilgilidir. Araçta zarar görenlerin bagaj gibi eşyaları dışında kalan mallararın zarar görmesi sonucu oluşabilecek talepler trafik sigortası kapsamı dışındadır. Aynı zamanda trafik sigortalı kişinin aracına, bu araç ile çekilen römorklara gelebilecek zararlar nedeniyle istenebilecek taleplerde karşılanmaz.

Aracın kaza sonrasında yapım maliyetinin yüksek olması durumunda aracın perte ayrılma durumu ile karşılaşılabilir. Diğer bir tabir ile ağır hasar kayıtlı olan araç, pert olmuş olarak kabul edilir. Bu kapsamda pert kaydı belirlenirken aracın kaza sonrasında % 70 ve üzeri hasar almış olması baz alınır. Bu da aracın tamirat bedelinin sigorta bedeline yakın olması demektir.

Aracın pert olması araç sahibi ya da sürücüler tarafından istenmeyen bir durumdur. Fakat aracın yapım maliyetinin yüksek olması ve aracın tamirat sonrasında değerinin düşeceği gibi hususlar göz önünde bulundurulduğunda bu durumun avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

“Trafik sigortası neleri karşılar?” ve “Trafik sigortası teminatları nelerdir?” Sorularınızın cevabı;
  • Trafik kazası sonucunda karşı tarafta meydana gelen hasarın masrafları.
  • Elektrik direği, lamba, trafik lambası gibi kamuya ait mal ve araç gereçlerin kasti olmayarak verilen zararları teminat altına alır.
  • Ev, dükkan ve buna benzer üçüncü kişilere ait mallara verilen zararlar.
  • Kaza sırasında vefat edenlerin defin ve bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler mevcut ise bu kişilerin masrafları.
  • Trafik kazasında yaralanan kişilerin kısmi ya da süresiz çalışamaz duruma gelmesi durumunda o kişilerin ekonomik gelirinin azalması ya da kesilmesi ve baktığı kişilerin bakımdan yoksun kalması durumlarında meydana gelen masraflar.
  • Kaza sonucunda suçlu değilseniz ve buna rağmen karşı taraf sizin suçlu olduğunuzu iddia ediyor akabinde dava açıyorsa avukatlık ücretleri için savunma masrafları teminatlar arasındadır.


Trafik sigortası yaptırmadan araç ile karayoluna çıkan sürücüler ve araç sahibi adayları, (2022 yılı için) 144 TL trafik cezası ödemek zorunda kalmaktadır. Ek olarak trafik sigortası olmadan muayene yaptırılması da olanaklar dahilinde değildir.

İptal başvurusu için araç sahipleri tarafından yüz yüze yapılabildiği gibi gerekli evraklar ve bir ön bilgilendirme yazısı ile birlikte e-posta ya da fax aracılığıyla da yapılabilir.

Aracın satılması veyahut el değiştirmesi sebebiyle trafik sigortası iptal edilecekse sigortalının araç satış belgesini de sigorta şirketine göndermelidir.

Otomobillerde veya araçlarda 4. kademe denilen ilk kez sigorta yaptıracaklar araç sahipleri veya adayları, 2022 yılının şubat ayında trafik sigortası için 2.236 lira ödemek zorundadır. 7. kademe denilen hasarsız sürücüler için sigorta primi tutarı ise şubat ayında 1.300 lira olacaktır.

Trafik sigortası bulunan araç sahibinin neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranı baz alınarak tazminat ödemesi yapılır.

Örneğin; Kaza sırasında 1.taraf: %30, 2.taraf ise: %70 oranında kusurlu ise, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Trafik sigortası yaptırmanız durumunda Araç Başına Maddi Hasar: 50.000 TL’ye kadar karşılanır.

Trafik sigortası yaptırmanız durumunda kişi başına ölüm ve sakatlık durumunda teminatınız 500.000 TL ile limitlidir.

Trafik sigortası yaptırmanız durumunda kaza başına ölüm ve sakatlık durumunda teminatınız 2.500.000 TL ile limitlidir.

Trafik sigortasında kişi başına sağlık gideri teminatı toplam : 500.000 TLdir.

Trafik Sigortası Poliçesinde kaza başına sağlık giderleri için toplam teminatınız : 2.500.000 TLdir.

Anlaşmalı Sigorta Şirketleri

Türkiye'nin en büyük ve prestijli 30 sigorta şirketinden aynı anda 3 dakikada içerisinde teklif alıp karşılaştırabilirsiniz. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uyumlu sigortayı hemen almak için teklif formumuzu doldurun.
Acıbadem Sigorta
Ak Sigorta
Anadolu Sigorta
Allianz Sigorta
Ankara Sigorta
Atlas Mutuel Sigorta
Axa Sigorta
Corpus Sigorta
Demir Sigorta
Eureko Sigorta
Gig Sigorta
Gri Sigorta
Generali Sigorta
Groupama Sigorta
HDI Sigorta
Koru Sigorta
Neova Sigorta
Orient Sigorta
Ray Sigorta
Sompo Sigorta
Şeker Sigorta
TMT Sigorta
Türkiye Sigorta
Türk Nippon Sigorta
Unico Sigorta
Quick Sigorta
Zurich Sigorta

Sigortasirketi.com.tr Avantajları

Türkiye'nin en iyi 30 sigorta şirketinin birçok sigorta paketi arasından
en uygun tekliflere ulaşmanızı sağlıyoruz!
Anlaşmalı Sigorta Şirketleri
30+ Farklı
Sigorta Şirketi
İndirimli Sigorta
Özel
İndirimler
Hızlı Teklif
İnternet üzerinden
3 dakikada satın alın
7/24 Destek
7/24
Hasar Destek

Kampanyalar ve Haberler

SİGORTA TEKLİFİ AL